НА КРУЖНОМ ТОКУ СПОМЕНИК МИЛОЈКУ ВЕЉОВИЋУ: Подршка иницијативи да некадашњи градоначелник Горњег Милановца добије одличје (ФОТО)

В. И.

03. 02. 2021. у 19:12

НА КРУЖНОМ ТОКУ СПОМЕНИК МИЛОЈКУ ВЕЉОВИЋУ: Подршка иницијативи да некадашњи градоначелник Горњег Милановца добије одличје (ФОТО)

Фото ОУ у Г. Милановцу

ИНИЦИЈАТИВУ председника Општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића - да се на кружном току у јужној индустријској зони постави споменик посвећем некадашњем градоначелнику Горњег Милановца Милојку Вељовићу, једногласно је подржао Привредни савет ове општине.

Привредници Милановца сложили су се и да приступна саобраћајница понесе његово име и да се на тај начин изрази захвалност за заслуге утемељивачу привредног развоја овог града.

Ово је само један од закључака са четврте седнице Привредног савета, а који се тичу важних привредних питања и интереса грађана.

- Што се тиче привреде, решили смо проблем дела канализације у северној индустријској зони,који се пружа до „Спектра“. Друга важна тема је екологија. Горњи Милановац треба да направимо што чистијим градом. Ружу ветрова не можемо да променимо, затворени смо између планине Рудник и брђанске клисуре, али можемо да спречимо загађење које долази од грејања.Општина је предузела све да наредну грејну сезону започне алтернативним извором енергије - грејањем на биомасу, а идеја је и да се стимулишу домаћинства уделом од 20 до 30 одсто како би избацили дрва као енергент - рекао је Драгољуб Вукадиновић, председник Привредног савета Горњег Милановца.

Изградња топловода од нове котларнице до Железничке улице, реализацијом модела Јавног приватног партнерства, започеће након избора извођача. На седници је обелодањено да је пројекат изградње затвореног базена у завршној фази и да су установљена решења грејања и хлађења базена, као и прикључак на котларницу у изградњи. Крајем фебруара очекује се да сва потребна документација буде израђена.

Фото ОУ у Г. Милановцу

Када је изградња приступне саобраћајнице ауто-путу “Милош Велики” у питању, највећи део посла, како је на седници закључено, је завршен. Почетком грађевинске сезоне, у марту, или априлу, започеће радови на рехабилитацији постојеће трасе од Горњег Милановца до Такова, као и завршетак пројекта за трасу од „Тенка“ до Срчаника.

На седници су именована и два нова члана-Радмила Трифуновић, генерални и извршни директор за финансијске послове Компаније „Металац“ и Бранко Мартиновић, помоћник председника општине за инраструктуру и саобраћај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)