ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА ДОБИЈАЈУ ПРОГРАМЕ РАДА: Сутра заседање Скупштине града Суботице, ево шта ће бити на дневном реду

Ј.Л.

03. 02. 2021. у 13:44

НА ДНЕВНОМ реду сутрашње, шесте редовне седнице Скупштине града Суботице биће 27 тачака дневног реда. Највећи део заседања биће посвећен усвајању програма пословања 14 јавних предузећа и друштава са ограниченом одговорношћу.

ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА ДОБИЈАЈУ ПРОГРАМЕ РАДА: Сутра заседање Скупштине града Суботице, ево шта ће бити на дневном реду

Фото Ж. Кнежевић

- Као што смо буџет усвојили раније него што је била пракса, тако се још није десило да се програми пословања предузећа за ову годину усвоје овако рано. Захваљујем се свима који су припремили овај веома обиман материјал. Захваљујући томе добијена је могућност да програми пословања буду усвојени и предузећа почну са радом по плану за ову годину – најавио је Балинт Пастор, председник Скупштине града.

 – На дневном реду је и усвајање плана генералне регулације за Радановац и Мали Радновац, којим је обухваћен простор бившег војног полигона и Друге касарне „Петар Драпшин“,  утврђује се простор за  централно гробље које је стратешки утврђено Генералним урбанистичким планом до 2030. године , заштита природне вредности и животне средине за Радановачку слатину и биће нова привредно-пословна зона и стамбени комплекс.

Скупштина града ће разматрати и План детаљне регулације за насеље Мишићево, које је до сада имало само просторни план, као и ПДР за део обалног појаса Палићког језера, где ће се мали део изменити. Разматраће се и Одлука о категоризацији општинских путева и улица.

-Ту је и програм коришћења буџетског Фонда за заштиту животне средине, из кога ће за управљење заштитом животне средине бити намењено 33 милиона динара, праћење квалитета животне средине, мониторинг који се односи на квалитет ваздуха 8.3 милиона динара, заштиту природе 11.3 милиона а за суфинансирање трошкова Регионалне депоније 91 милион – објаснио је Пастор.

– Новина је и стварање услова за расписивање конкурса за удружења грађана у области заштите животне средине и за то су предвиђена средства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика