ВАКЦИНАЦИЈА ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ: Ревакцинација у хали спортова Врање

Ј.С.

03. 02. 2021. у 09:27

ПРЕМА званичним подацима градског Штаба за ванредне ситуације на територији града вакцинисано је преко 6.000 особа, што је скоро 10% одраслог становништва. Имунизација се одвија без застоја, према унапред утврђеном плану, у складу са бројем приспелих вакцина и пријава на порталу еУправа.

ВАКЦИНАЦИЈА ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ: Ревакцинација у хали спортова Врање

Фото: Ј.С.

Према последњим статистичким подацима, Врање је процентуално у самом врху градова и општина у Србији у којима се спроводи вакцинација.  


Волонтери на пунктовима евидентирају и оне грађане који нису пријављени преко овог портала и они се након пријаве вакцинишу или им се заказује одређени термин вакцинације.


Имунизација се спроводи и по сеоским месним заједницама, па је тако, током данашњег дана, вакцинисано 30 мештана Вртогоша.


Уколико је особа непокретна потребно је да се она или неко од чланова породице, јаве на број телефона 017/ 414 581 како би се евидентирала, а потом и била вакцинисана у кућним условима од стране особља Службе кућног лечења и овај процес протиче без икаквих проблема.


Припреме за ревакцинацију увелико трају и она ће бити спроведена у Спортској хали у Врању како би се избегле гужве на пунктовима у Дому здравља. Цео процес надгледа стручни тим Завода за јавно здравље који је дао сагласност на план и сам ток ревакцинације становништва.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)