НЕМА УМРЛИХ, У БОЛНИЦИ 37 ПАЦИЈЕНАТА: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.559 - преминуло 84

М. Б.

31. 01. 2021. у 12:18

НЕМА УМРЛИХ, У БОЛНИЦИ 37 ПАЦИЈЕНАТА: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.559 - преминуло 84

Фото: М. Бошњак

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у Рудничко-таковском крају, током минулих 24 сата, срећом не бележи ни једног преминулог пацијента од заразе ковид-19.

У Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, тренутно се лечи 37  пацијената, четири више него јуче.

- Према пресеку од јутрос, на Грудном одељењу смештено је њих десет, на Интерном 17 и десеторо на Неурологији. Позитиван тест на ковид-19 има њих 23, негативно је шесторо, осморо чека резултате тестирања, или тестирање. Током протекла 24 часа, хоспитализовали смо четири особе са симптомима, који указују на могућу инфекцију корона вирусом (четири мање него јуче, примедба новинара) – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Званичне податке о броју заражених корона вирусом у овом крају, износи др Александар Чивовић, в. д. директора милановачког Дома здравља.

- У овом „трећем пику“ епидемије, број заражених ковидом-19 тренутно је 1.489, од тог броја њих 690 је излечено. Сва остала лица и њихови контакти налазе се у кућној изолацији, под контролом лекара Дома здравља. У суботу, у Ковид амбуланти овог Дома, прегледано је укупно 105 особа, урађено 38 антигенских тестова, на хоспитализацију су из ње упућене три особе – изјавио је данас др Чивовић.

У пунктовима тог Дома за вакцинацију против корона вируса, до сада је, према тврдњи др Чивовића, имунизовано 2.015 становника овог краја, који припадају приоритетним групама, те да до сада нису евидентиране нежељене реакције на вакцине.

Статистику епидемије ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је  укупно 1.489  лица, уз нажалост 79 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)