ОД ПОНЕДЕЉКА ЋЕ РАДИТИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ АМБУЛАНТЕ: Општа болница у Кикинди враћа се на нормалан режим рада

Р.Ш.

29. 01. 2021. у 11:44

ЗБОГ мањег броја пацијената у фабрилној амбуланти, са сумњом на ковид, Општа болница у Кикинди стекла је услове да поново организује прегледе осталих пацијената у специјалистичким амбулантама.

ОД ПОНЕДЕЉКА ЋЕ РАДИТИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ АМБУЛАНТЕ: Општа болница у Кикинди враћа се на нормалан режим рада

Фото: Р.Ш.

На стари режим рада болница ће враћа у понедељак, 1. фебруара, када ће лекари специјалисти почети да примају пацијенте који имају друге тегобе, а не сумњу на корона вирус.

- Рад фебрилне амбуланте од почетка епидемије био нам је оријентир за организацију лечења. Пошто сада тамо дневно имамо од четири до десет пацијената, сматрамо да можемо да почнемо прегледе и дијагностику пацијената који имају друге болести, а не ковид – потврдио је медијима директор болнице др Мирко Стојисављевић.

На лечењу од коронавируса у Општој болници у Кикинди тренутно је 12 пацијената, међу којима је и петогодишње дете. Оно је на Дечијем одељењу, у добром је стању и очекује се његов одлазак кући. Седморо пацијената лечи се на Интерном, а четворо на Инфективном одељењу и сви имају средње тешку клиничку слику. Ниједан пацијент није на респиратору.

- Од почетке епидемије у нашој установи од ковида се лечило укупно 430 пацијената. Још 26 упутили смо на лечење у Клинички центар Војводине. На респиратору је до јануара било 20 пацијената – навео је Стојисављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика