ВАКЦИНИСАНО БЛИЗУ 11.500 ОСОБА: Последњи подаци о епидемији у Јабланичком округу

И.М.

28. 01. 2021. у 13:58

ОД почетка имунизације на територији Јабланичког округа вакцинисано је 11456 особа од чега у Лесковцу 8334. На подручју Власотинца вакцину је примило 1346, у Лебану 910, Бојнику и Медвеђи по 408, а у Црној Трави 50 особа. Обухват вакцинације у односу на број становника у округу износи 5,76 одсто.

ВАКЦИНИСАНО БЛИЗУ 11.500 ОСОБА: Последњи подаци о епидемији у Јабланичком округу

Фото:И.М.

У граду на Ветерници вакцинација је организована на шест пунктова који су распоређени тако да покривају целу територију Лесковца. 

Осим главног и највећег пункта у спортској дворани, у центру града, и још једног у Дому здравља грађани који гравитирају огранцима ове здравствене установе, у варошицама Грделица и Вучје и здравственим станицама у Брестовцу и Манојловцу могу тамо да се вакцинишу и нема потребе да прелазе 20 или чак 30 километара до централног градског пункта. Веома старим и тешко покретним пацијентима је омогућено и то да вакцину приме у својим домовима и тај посао обавља Служба кућног лечења.

Лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ) је, у последња 24 часа, добио резултате 186 тестираних особа са подручја округа, а позитиван налаз на вирус корона има 16 пацијената. 

У Лесковцу је заражено још 10 од 128 узоркованих особа, а у Власотинцу је регистровано шест новооболелих. Ради се о шест запослених и пет незапослених особа, три пензионера и два ученика. Тренутно се чека на резултате 53 особе које су узорковане  претходних дана у здравственим установама округа. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)