ЗА ПРИМАЊЕ ВАКЦИНЕ САМО ПО ПОЗИВУ: Расте број вакцинисаних Новопазараца, отворен још један пункт

Н.Кочовић

28. 01. 2021. у 14:00

ЗА ПРИМАЊЕ ВАКЦИНЕ САМО ПО ПОЗИВУ: Расте број вакцинисаних Новопазараца, отворен још један пункт

Фото: Н.Кочовић

ОД почетка имунизације против корона вируса вакцину је примило око 1.800 Новопазараца, а са порастом броја заинтересованих отворен је и четврти пункт на којем ће грађани моћи да се пелцују.

Првог дана на пункту у Дому омладине, који ће радити од осам до 18 часова, није било гужве, ни редова. Они ретки који су дошли да приме вакцину читаву процедуру завршавали су за десетак минута, уз још толико након примљене вакцине како би дежурни здравствени радници пропратили њихово стање.

- Решила сам да примим вакцину да коначно могу да без страха грлим и љубим унуке, да могу да ми дођу комшинице, да попијемо кафу, прозборимо коју реч – каже старија Новопазарка.

У Новом Пазару се вакцинација обавља и на два пункта у Дому здравља, као и једном у Заводу за јавно здравље, а на располагању су само вакцине кинеског произвођача. Наредних дана очекују се нове дозе Фајзер Бајонтек и Спутњик Ве вакцине.

- Апелујем на све грађане да се, путем портала еУправе, региструју и пријаве, јер тренутно вакцину могу да приме само они који су добили позив са термином за вакцинацију и старији од 75 година – објашњава доктор Суад Ибровић.

Због помоћи грађанима приликом регистрације и пријаве за вакцинацију поново је активиран кол центар са следећим бројевима телефона 020/311-902, 063/178-33-17, 065/564-06-36 i 061/165-35-14.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)