ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА, У БОЛНИЦИ 29 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемија у Рудничко-таковском крају

М. Б.

27. 01. 2021. у 13:16

ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА, У БОЛНИЦИ 29 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Новости

ОД последица заразе ковид-19 преминула је још једна особа у Рудничко-таковском крају, током минулих 24 сата. У Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу тренутно се лечи 29 пацијената.

Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу смештено је њих шест, на Интерном 15 и осам на Неурологији. Доказано позитивних на корона вирус је њих 20, негативан тест има петоро, четворо чека резултате тестирања, или се тестира.

Током протекла 24 часа, примили смо троје пацијената са симптомима, који указују на могућу инфекцију корона вирусом, двоје смо отпустили кућама. У истом периоду, једног пацијента смо примили на Грудно одељење, а одмах затим га транспортовали у Клинички центар у Крагујевац – изјавио је данас др Предраг Шути, в.д. директора милановачке болнице.

Нема званичних података о новом броју евентуално заражених корона вирусом у овом крају.

Статистику епидемије ковид-19у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је  укупно1.484  лица, уз нажалост 79 смртних жртава.                                         

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)