БИВШУ КАСАРНУ ДОБИЛИ БЕЗ НАДОКНАДЕ: Општина у Петровцу на Млави потписала уговор са републичком дирекцијом за имовину

Д. НОВКОВИЋ

27. 01. 2021. у 10:06

БИВШУ КАСАРНУ ДОБИЛИ БЕЗ НАДОКНАДЕ: Општина у Петровцу на Млави потписала уговор са републичком дирекцијом за имовину

Фото ОУ у Петровцу

ЛОКАЛНА самоуправа у Петровцу на Млави је, без плаћања било какве накнаде, постала власник војног комплекса под именом "Јован Шербановић".

Реч је о земљишту који се простире на око осам хектара и у свом саставу има 34 објекта, а Влада Србије је одлуку о преносу власништва донела на основу захтева који је овдашња општина. Са Републичком дирекцијом за имовину, уговор о преносу права својине је потписао први човек Петровца на Млави Душко Нединић.

- Процес који је претходио преузимању није био нимало лак, нити кратак и захтевао је много труда и енергије. Следећи корак је ратификовање уговора на седници Скупштине општине, а потом на ред долазе планско уређење тог дела града, па инфраструктурно опремање комплекса - истакао је Нединић, наглашавајући и то да Општина досада није имала земљиште које би понудила инвеститорима.

Душко Нединић, Фото ОУ у Петровцу

Иако намена комплекса још није одређена, пожељно је да се на тој локацији сагради нека фабрика лаке индустрије, како би се отворила радна места за незапослене Петровчане.

НЕКРЕТНИНЕ

ОСИМ поменутог војног комплекса, на подручју петровачке општине - од војних некретнина - постоје још Клуб Војске на укупној површини од 1.000 квадрата, складиште са 2,2 хектара земљишта у Забрђу, полигон "Липе" од 22 и земљиште "Старе касарне" које се простире на 18,7 хектара.

Дотад, на поменутом земљишту се налазе бројни руинирани објекти, заправо делови некадашње касарне који су касније служили за смештај избегличких породица.

ГРАФИКА Приказ бившег војног комплекса, Фото ОУ у Петровцу

Како се незванично сазнаје, сви они ће, највероватније, биће уклоњени, а затим ће бити изграђена инфраструктурна мрежа. С обзиром на то да се ради о послу који захтева знатна материјална средства, локална самоуправа већ најављује да ће и за то затражити помоћ државе.

Подсетимо, Републичка дирекција за имовину је војни комплекс "Јован Шербановић" раније нудила на продају, по почетној цени од 1,4 милиона евра, али такав аранжман никада није реализован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)