МИНИСТАРКА ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОРУЧИЛА ИЗ ПРИБОЈА: Нeдопустиво да нам реке буду затрпане смећем (ФОТО)

А.Ровчанин

26. 01. 2021. у 17:35

МИНИСТАРКА заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић обишла је у уторак радове на уклањању велике количине пливајућег отпада који се накупио код бране Потпећ на Лиму.

МИНИСТАРКА ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОРУЧИЛА ИЗ ПРИБОЈА: Нeдопустиво да нам реке буду затрпане смећем (ФОТО)

Фото: А.Ровчанин

За дугорочно решавање проблема пливајућег отпада на Лиму и Дрини потребна је регионална сарадња, поводом чега је у понедељак одржан састанак са надлежним министрима из Црне Горе и Босне и Херцеговине.

- Недопустиво да нам реке буду затрпане разним отпадом и да у том ставу морамо бити јединствени, напоменувши да је на поменутом састанку постигнута сагласност о томе да је, поред мапирања и уклањања дивљих депонија са обала река и њиховох притока, потребна и едукација грађана да отпад не одлажу у реке – казала је министарка Ирена Вујовић.

Она је изразила захвалност ЈВП „Србијаводе“ чије екипе, уз подршку ЕПС-а, вредно раде на чишћењу Потпећког језера, наводећи да се процењује да је потребно уклонити више од 7.500 кубика пливајућег отпада који се транспортује у Регионални центар за управљање отпадом Дубоко код Ужица.

- Министарство ће помоћи у решавању проблема са депонијама, као и у постављању брана на рекама. Крајем прошле године смо заједничким напорима са локалним самоуправама затворили несанитарну депонију Стањевине, а ове године кренућемо у изградњу трансфер-станице у Новој Вароши, што је веома значајно за овај регион - нагласила је Вујовић.

Фото: А.Ровчанин

Министарка Ирена Вујовић са директором Србијавода Гораном Пузовићем и сарадницима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)