КРИВИЧНЕ ЗА ПАПРЕНЕ ПРОПУСТЕ: Градоначелник Новог Сада тражи утврђивање одговорности због обнове базена "Спенса"

З. ГРУМИЋ

26. 01. 2021. у 06:21

КРИВИЧНЕ  ЗА ПАПРЕНЕ ПРОПУСТЕ: Градоначелник Новог Сада тражи утврђивање одговорности због обнове базена Спенса

Фото Прес служба Града

БИЋЕ постављено питање потпуне одговорности за пропусте у санацији олимпијског базена на "Спенсу", од пројектанта, преко извођача и подизвођача радова до одговорних за надзор тог посла, изјавио је јуче градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, нагласивши да чак не искључује могућност подношења кривичних пријава против одговорних за новонасталу "катастрофалну ситуацију".

- Радове смо платили поштено и веома скупо, милион евра. А онда вам неко то упропасти - рекао је Вучевић новинарима, уочи свечане седнице Скупштине града.

Напомињући да до краја ове или почетком идуће седмице очекује извештај стручног тима Факултета техничких наука који ће да утврди шта је узрок пукотина и других пропуста који су уочени после недавно завршене шестомесечне реконструкције базена, градоначелник је нагласио да ће по том питању све бити обелодањено и наложено да се утврди ко је одговоран за, највероватније, нестручно и неквалитетно обављен посао. Биће постављено и питање политичке одговорности његових сарадника који су учествовали у том послу.

КРИЛИ СВОЈЕ ГРЕШКЕ

НЕДОСТАЦИ су се показали приликом пуњења и тестирања базена водом. - Нажалост, од мене су неко време крили (пропусте), али ми је пливач Чаба Силађи помогао да уочим шта је проблем - рекао је Вучевић.

- Изузетно сам љут, разочаран, резигниран... не знам коју реч да употребим да објасним то што се догодило. Не бих, свакако, обилазио те радове 18. новембра, да сам знао да постоје проблеми. Све ће бити учињено да више ни динар не оде из градске касе за поправку базена, односно да то плати "како зна и уме" онај ко је одговоран за пропусте, поручио је градоначелник и додао да после тога не искључује могућност парничног поступка, кривичних пријава против одговорних и стављање негативне референце за пословање.

Ни према коме нећу имати милости, нити ће ме нечији тужни погледи разуверити у овој одлучности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)