КИКИНЂАНИ МАСОВНО ВЕРУЈУ ДА ИХ ВАКЦИНА ШТИТИ ОД КОРОНЕ: Само за два дана инјекцију против ковида примило више од 1.100 грађана

Р. Шегрт

25. 01. 2021. у 16:14

КИКИНЂАНИ МАСОВНО ВЕРУЈУ ДА ИХ ВАКЦИНА ШТИТИ ОД КОРОНЕ: Само за два дана инјекцију против ковида примило више од 1.100 грађана

Фото: Рада Шегрт

ПОСЛЕ Ниша, Кикинда је други град у нашој земљи у којем су грађани, у односу на број становника, масовно и добровољно прихватили вакцинацију против ковида 19 и обољења које овај вирус изазива.

Имунизација у овом банатском граду почела је 20. јануара и до сада је кинеску “Синофарм” инјекцију, уз личну сагласност, примило око 3.000 грађана. Само у недељу рукаве је заврнуло 742, а у понедељак до подне још 370 пунолетних Кикинђана. Према подацима здравствених служби, до недеље увече имунизацију је прихватило 2.727 особа.

Фото: Рада Шегрт

Имунизација се обавља на два пункта, у центру града, у просторијама Удружења пензионера, у Улици војводе Путника, и у Микронасељу, у досадашњој ковид амбуланти, код мале поште.

Иначе, епидемиолошка ситуација у Кикинди и даље се оцењује као ванредна, али са тенденцијом стабилизације. Према подацима Завода за јавно здравље, тренутно су на ковид активна 436 случаја, а од почетка пандемије оболела је 3.151 особа.

Како је више пута од почетка имунизације изјавила др Сандра Радловић, директорка Завода за јавно здравље, сви који желе биће вакцинисани, без обзира да ли су се пријавили или не.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)