НЕОПХОДНА ПОМОЋ ПРИВРЕДНИКА: У Горњем Милановцу је у току осликавање храма чију је изградњу започео Милош Обреновић

В.И.

25. 01. 2021. у 15:39

НЕОПХОДНА ПОМОЋ ПРИВРЕДНИКА: У Горњем Милановцу је у току осликавање храма чију је изградњу започео Милош Обреновић

Фото: В.Илић

РАДОВИ на осликавању цркве Свете Тројице у Горњем Милановцу обављају се према утврђеном плану. Ово је у понедељак приликом посете овој светињи казао председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, који изразио задовољство што је започето осликавање, а посебно због тога што је Епархија дала благослов да буде урађено у византијском стилу. Он је истакао да очекује да ће уз помоћ привреде, верника и општине Горњи Милановац, радови у храму бити завршени у оптималном року.

- Не верујем да ће посао бити завршен до краја ове године имајући у виду да су све то опипљиви радови који дуго трају. Нећемо много пожуривати наше уметнике, али свакако желимо да у неком најкраћем року обавимо читав посао. Општина Горњи Милановац ће инсистирати код привреде да се много више укључи у финансирање овог пројекта. Око 100.000 евра потребно је да се прикупи и заврши, али наглашавам да није све у новцу, има доста и до самих уметника. За 1. фебруар заказан је састанак Привредног савета, а једна од тачака дневног реда биће и осликавање цркве, односно допринос који привреда треба да пружи, како би се створили услови да већи део буде завршен до градске славе Свете Тројице, а да комплетни радови буду завршени до краја ове или почетка следеће године – рекао је Дејан Ковачевић  и додао да је компанија “Металац”, под чијим окриљем послује и трговински ланац „Пролетер“, већ издвојила  један део новца за ову намену.

Општина Горњи Милановац  определила је у овој години  2,3 милиона динара за помоћ  верским заједницама, од чега ће део бити уложен и у цркву Свете Тројице.

- Овим путем позивам све грађане општине Горњи Милановац и вернике да се сви заједно укључимо. Дужни због Милоша Обреновића и пред Милошем који је овај храм започео да завршимо, али што више се људи укључи и што више грађана буде учествовало у осликавању Храма Свете Тројице то ће бити већа благодет за све нас који живимо у Горњем Милановцу – закључио је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)