МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ВАЉЕВУ: За три дана вакцинисано више од 1. 200 људи

Б. ПУЗОВИЋ

23. 01. 2021. у 11:21

МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ВАЉЕВУ: За три дана вакцинисано више од 1. 200 људи

Фото: Агенција Приступ

ЗА прва три дана масовне имунизације, више од 1.200 житеља Ваљева примило је вакцину кинеског произвођача “Синофарм”против корона вируса кине. Дом здравља Ваљево повећао је број медицинских радника и унапредио организацију, што је омогућило знатно већи број вакцинисања Ваљеваца која се обавља у хотелу “Гранд” у центру града.

Биће вакцинисани сви грађани, без обзира да ли су се претходно пријавили за имунизацију. Дому здравља Ваљево прво је стигло 1.500, а потом још 1.290 доза кинеске вакцине. Када стигну вакцине других произвођача, биће позвани грађани који су се за њих изјаснили, а по распореду приоритета још увек су највише заступљени старији од 65 година.

- Вакцинишу се грађани који су се пријавили преко портала е-управе, или кол-центра и то према списковима које добијамо сваког дана за наредни – кажу у Дому здравља Ваљево. -

Од осам до 15 вакцинишу се они који су термин добили преко смс поруке или електронском поштом, а од 15 до 20 часова могу доћи грађани који су се на тај начин пријавили, али још нису обавештени о времену вакцинације, као и сви који желе да приме вакцину иако се нису пријавили. Њихова вакцинација биће унета у централни регистар и добиће термин за ревакцину.

Фото: Агенција Приступ

 

ВАКЦИНА И КОД КУЋЕ

- Почиње и заказивање вакцинације у кућним условима, позивом на телефон 064 8321 966, радним данима од осам до 20 часова, за пацијенте који су регистровани у Служби кућне неге и лечења – кажу у Дому здравља Ваљево. - Други грађани Ваљева, који сматрају да нису здравствено способни да дођу на вакцинацију, а желе да приме вакцину, треба да добију упут за кућну него од изабраног лекара у амбуланти у Новом насељу, уколико након прегледа процени да је то неопходно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)