ПОЈАЧАНИ МЕДИЦИНСКИ ТИМОВИ: Велико интересовање за вакцинацију у граду на Сави

В.М.

21. 01. 2021. у 20:42

ПОЈАЧАНИ МЕДИЦИНСКИ ТИМОВИ: Велико интересовање за вакцинацију у граду на Сави

Фото: В.Митрић

У САЛИ економске школе у Шапцу настављена је вакцинација суграђана против вируса корона кинеском вакцином ,,Синофарм”. Током јучерашњег дана вакцинисан је 491 становник града на Сави.

- Преко портала еУправе било је пријављено 216, и ми смо јуче вакцинисали све оне који су били заинтересовани, а нису били пријављени -прича Јасмина Станковић, директорка ДЗ „Др Драга Љочић“.

- Данас је преко еУправе пријављено 432 наша суграђанина, дупло више него јуче, а ми смо у прва три сата већ вакцинисали 311. Наставићемо са вакцинацијом свих заинтересованих, велика је гужва и то нас све радује. Апелујемо на суграђане да се одазову вакцинацији јер је то једини начин да се изборимо са вирусом корона. Прекјуче смо добили 1860 доза. Јутрос је стигло 1560. Имамо довољно вакцина, кадар је спреман, појачали смо тимове. Јуче је радило шест лекара, 12 медицинских сестара. Данас смо појачали са седам лекара, 14 медицинских сестара и повећаваћемо како се буде повећавао број пријављених суграђана”, рекла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља ,,Др Драга Љочић”.

Током јучерашњег и данашњег дана сви запослени у Ветеринарском специјалистичком институту Шабац су вакцинисани.

- Сматрамо да је то наша дужност и обавеза. Ми смо већ 11 месеци укључени у мукотрпну борбу против корона вируса. Битно је да смо у овом периоду све пи – си -ар анализе издавали у истом дану и то је доста помогло здравственом систему. Држава је одговорна према свим својим грађанима. Обезбедила је и довољан број тестова и довољне количине заштитне опреме, дезинфекционих средстава, болничких постеља, респиратора. Радујем се јер данас видим боксове где се људи масовно ваксинишу. Ми имамо да бирамо, или да се вакцинишемо и наставимо да живимо нормално као пре короне, или да се не вакцинишемо и живимо у страху, да се штитимо, и будите сигурни да ћемо сви у једном тренутку бити заражени, па како ко прође. Апелујем на све наше суграђане да изађу у што већем броју да се вакцинишу како бисмо дочекали лето здрави и без страха - поручује др ветерине Никола Милутиновић, директор Ветеринарског специјалистичког института Шабац.

Сви заинтересовани за вакцинацију могу се пријавити преко портала еУправе, кол центра, а могу да дођу и диреткно у салу економске школе. Вакцинација се обавља од 8 часова ујутру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)