ИМУНИЗАЦИЈА У ПАРАЋИНУ: Првог дана вакцинисано 198 пријављених, док се тренд смањења броја прегледа у ковид-амбулантама наставља (ФОТО)

З.Рашић

21. 01. 2021. у 19:12

ИМУНИЗАЦИЈА У ПАРАЋИНУ: Првог дана вакцинисано 198 пријављених, док се тренд смањења броја прегледа у ковид-амбулантама наставља (ФОТО)

Фото: З. Р.

ПРВОГ дана вакцинације против ковида на два пункта у Дому здравља у Параћину са списка од 214 пријављених пелцовало се 198, будући да су неки враћени због контроиндикација, или су у међувремену добили акутну болест.

 Сви који су дошли нису имали никакву дилему у вези вакцинисања, сматрали су да је то најбоље по њихово здравље и здравље њихове породице.

Две екипе ангажоване на имунизацији раде уходано, а за данас је на списку који је стигао из еУправе било 144 заинтересованих да приме баш кинеску, или вакцину било ког другог произвођача.

Док имунизација у Параћину траје, пацијенти који имају респираторне тегобе и даље се јављају ковид-амбуланти Дома здравља. Према последњем извештају, у уторак, 19 јануара, 36 пацијената је прегледано први пут, а контрола је било 37. Од осам резултата ПЦР тестова само један је био позитиван, а од 22 антигенска, шест.

Болничка ковид-амбуланта током протекла 24 сата имала је 44 прегледа, хоспитализовано је петоро, а два су отпуштена са ковид-одељења, тако да се тренутно на лечењу тамо налази тачно 30 оболелих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)