ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ЛАЈКОВЦУ: Масовна имунизација против короне и у чувеној железничкој варошици

Б. ПУЗОВИЋ

21. 01. 2021. у 13:55

У ДОМУ здравља Лајковац почела је масовна вакцинација становништва против вируса корона. Према интересовању Лајковчана на порталу еуправа, стигло је, за почетак, 120 доза кинеске вакцине произвођача “Синофарм”, коју су примили старији суграђани.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ЛАЈКОВЦУ: Масовна имунизација против короне и у чувеној железничкој варошици

Фото: Агенција Приступ

Први се вакцинисао председник Општине Лајковац Андрија Живковић. Тим чином, први човек ове, некада чувене железничке варошице, једног од највећих чворова узане пруге некадашње Југославије, желео је, како је рекао, да пружи пример својим суграђанима, а на порталу еуправа није правио питање око избора вакцине.

- Ово је велика ствар за целу Србију, јер је сигурно једини начин да сви изађемо из ситуације у којој смо скоро годину дана – рекао је Андрија Живковић.

- Апелујем да се што више људи пријави за масовну вакцинацију и да коначно победимо ковид 19, који утиче на све области живота. Ово сматрам и одавањем поштовања свим здравственим радницима, јер је сигурно да ћемо на овај начин и њима помоћи да имају мање посла, односно да се смањи број оболелих од ковида 19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)