ТО ЈЕ МОЈА ДУЖНОСТ: У Шапцу кинеску вакцину примио градоначелник Пајић

В. МИТРИЋ

20. 01. 2021. у 20:59

ТО ЈЕ МОЈА ДУЖНОСТ: У Шапцу кинеску вакцину примио градоначелник Пајић

Фото: ГУ Шабац

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца др Александар Пајић примио је кинеску вакцину против корона вируса у сали Економске школе “Стана Милановић”, где је почела масовна имунизација грађана.

Имунизација се обавља на шест пунктова, а за само четири сата вакцинисано је више од 200 суграђана првим дозама кинеског произвођача “Синофарм”.

- Вакцинацију сматрам својом грађанском дужношћу -каже градоначелник Пајић. - Слушајући струку и поштујући науку, то је једини пут којим треба да идемо како бисмо заштитили себе и комплетну заједницу. Хтео сам личним примером да покажем становницима да је ово прави начин и да сви што пре треба да примимо вакцину да бисмо могли да се вратимо нормалним токовима живота. Изузето сам задовољан како наши лекари раде. Због добре организације нема великих гужви и чекања. Задатак свих здравствених установа је да што више људи добије вакцину, без обзира на то ко је произвођач, јер све оно што држава каже да је сигурно за наше грађане треба да им буде доступно.

Градоначелник је позвао све Шапчане да се прикључе масовној имунизацији, „јер ће вакцинисање убрзати стање колективног имунитета“. Он је истакао да су људски животи најпречи, као и да је њихов посао да се боре за суграђане и будућност града Шапца.

Вакцину је примио и др Бранко Вујковић, в.д. директора Завода за јавно здравље у Шапцу. Овај угледни лекар и руководилац у здравству од знања и поверења пацијената, рекао je да је „данас велики дан за све суграђане, јер је ово важан корак у заустављању ширења вируса“.

-За нека четири сата више од 200 грађана је остварило право да се вакцинише кинеском вакцином ‘Синофарм’. Искористио сам своје право да будем вакцинисан. Ревакцинација је по плану предвиђена за 10. фебруар. Ово је најбољи начин да се прекине ланац заразе. Позивам грађане да путем портала еУправа изразе своју заинтересованост за вакцинацију. Уколико то из неког разлога не могу да ураде, могу да дођу на вакцинални пункт у фискултурној сали Економске школе који ће у континуитету радити. Не сумњам да ћемо убрзо изаћи као победници у борби са ковидом. Већ су бројке значајно боље, али то не значи да мере неће остати на снази још један период – поручио је др Вујковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)