СТИГЛА КИНЕСКА ВАКЦИНА: Почела имунизација против короне у Ваљеву

Б. ПУЗОВИЋ

20. 01. 2021. у 20:37

СТИГЛА КИНЕСКА ВАКЦИНА: Почела имунизација против короне у Ваљеву

Фото: Агенција Приступ

ВАКЦИНАЦИЈА грађана Ваљева, старијих од 65 година, против корона вируса, који су се пријавили преко портала е-управа, почела је у среду.

Дому здравља Ваљево испоручено је 1.500 доза кинеске вакцине “синофарм”, за коју се тренутно пријавило 220 становника града на Колубари.

Имунизација се обавља у великој сали хотела “Гранд” у центру Ваљева, на четири пункта, од којих се на два обавља вакцинација. Уколико буде потребно, из Дома здравља најављују да ће бити повећан број лекара и медицинских сестара у хотелу који је за потребе вакцинисања власник Видоје Вујић бесплатно уступио.

Фото: Агенција Приступ

- Сада се вакцинишу особе старије од 65 година, а након тога и остале приоритетне групе, међу којима су просветни радници, припадници МУП, Војске Србије и новинари, о чему ће бити благовремено обавештени – каже др Вања Вучетић, начелник Службе за здравствену заштиту одраслих Дома здравља Ваљево. - Тренутно је нашој здравственој установи испоручена кинеска, а када стигне и фајзерова вакцина, биће на вакцинацију позвани и они који су њу изабрали. Ваљевци треба да имају разумевања, јер сала хотела није здравствена установа, то је привремено решење, с обзиром да је Дом здравља претворен у ковид амбуланту и да медицинари раде у отежаним условима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)