УМЕСТО МАМА И ПЕРУ И ПЕГЛАЈУ: У оквиру Црвеног крста у Сомбору већ две године ради сервис за подршку родитељству

Ј. БЕКИЋ

21. 01. 2021. у 09:54

ВИШЕ од две године при Црвеном крсту у Сомбору ради Сервис за подршку родитељству, а финансира се највећим делом из државног пројекта подршке породицама и мера популационе политике.

УМЕСТО МАМА И ПЕРУ И ПЕГЛАЈУ: У оквиру Црвеног крста у Сомбору већ две године ради сервис за подршку родитељству

Фото Ј.Бекић

Од прошле године финансирање је преузела локална самоуправа Сомбора, и за овај пројекат у овој години је издвојила 2.876.000 динара.

Запослени родитељи двоје и више деце, млађе од 15 година, у сервис доносе веш на прање, сушење и пеглање и то све бесплатно. После само дођу и однесу чист и испеглан веш својој деци.

БЕСПЛАТНО Пеглање дечје гардеробе, Фото Ј.Бекић

Према речима Биљане Клипе, секретарке Црвеног крста, циљ Сервиса јесте да се олакша запосленим родитељима, како би могли више времана да проведу са децом.

- Први позив који смо реализовали 2018. показао се одличним, па је уследио други позив родитељима да се јаве и користе услуге нашег Сервиса за подршку родитељству - каже Клипа.

РАДНО ВРЕМЕ

СЕРВИС за подршку родитељству ради радним даном од 7 до 15 часова. Све породице са децом до 15. године за наше услуге могу да се јаве у ЦК сваког радног дана - појашњава, секретарка ЦК Сомбора.

Биљана Клипа, Фото Ј.Бекић

Она додаје да услуге сервиса тренутно користи око 260 људи из града, али и из три насељена места из околине. Током 2020. овде је опрано, осушено и испеглано скоро 57.000 комада разног веша, постељине и ћебади. На тим пословима ангажоване су три раднице.

Запослени у сервису се труде да на најбољи начин оправдају поверење родитеља и да веш буде на време опран, испеглан и спакован за коришћење.

- Имам двоје деце и радим у сменама, па ми много значи кад у сервис однесемо дечји веш и постељину на прање и пеглање. Љубазни радници то све на време ураде и веома смо задовољни услугом. Наравно, сад имам више времена да се посветим деци - каже Мирјана Јозић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)