ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ЈАГОДИНИ: Они су међу првима примили вакцину (ФОТО)

З. Глигоријевић

20. 01. 2021. у 14:02

ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ЈАГОДИНИ: Они су међу првима примили вакцину (ФОТО)

З. Глигоријевић

ВАКЦИНАЦИЈА 215 Јагодинаца старијих од 75, односно 65 година, који су се пријавили преко електронске управе, почела је данас у Дому здравља.

Јагодина је за сада добила 900 кинеских Синофарм вакцина, па ће сутра бити отворен други пункт у хали спортова „Јасса“. Директор Дома здравља Дарко Милетић каже да је најбоља она вакцина која је тренутно на располагању.

- Пацијенти треба само да понесу личну карту и здравствену књижицу, на пункту треба да попуне упитник, а потом ће их прегелдати лекар, јер лице које се вакцинише мора да буде потпуно здраво. Након примљене вакцине, пацијент ће морати да поседи петнаестак минута, како бисмо избегли могућност алергијских реакција. Непокретне пацијенте у њиховим домовима вакцинисаће здравствени радници Службе кућног лечења – наводи Милетић и додаје да је масовна имунизација спроведена у организацији Министарства здравља, локалне самоуправе и Дома здравља.

З. Глигоријевић

Помоћник градоначелника за информисање у Скупштини града Марија Јовановић позива све грађане који желе да се вакцинишу да се јаве кол центру, који је град оформио јуче на иницијативу председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме.

- То је уједно и подршка Министарству здравља и Влади Републике Србије. Како бисмо избегли гужве, у хали спортова биће отворена чак три пункта. Град Јагодина је ту да помогне својим грађанима у сваком тренутку, што је важило и током ванредног стања, када је грађанима старијим од 65 година, са малим пензијама и онима чија се деца не налазе на територији града Јагодине, подељено преко 6500 прехрамбених и пакета са хигијендским средствима, а била су обезбеђења и такси возила као и волонтери за време ране јутарње куповине – прецизира Марија Јовановић.

З. Глигоријевић

КОЛ ЦЕНТАР

За све информације и пријављивање за вакцницију Јагодинци могу да се јаве кол центру, који ће радити сваког дана од 8 до 20 сати. Бројеви кол центра су: 244-763, 815-05-37, 815-05-38, 064/81-97-294, 064/81-97-295 и 064/81-97-296

Миодраг Васић (79), који је међу првима вакцинисан, каже да је сада не само он много сигурнији, већ и остали људи у окружењу.

- Циљ је да постигнемо колективни имунитет. Немамо чега да се плашимо. Није ме болело, само мало пецкало – каже Васић кроз осмех.

Стана Импаловић (78) каже да се после вакцинације осећа супер.

- Пријавио ме син из Београда. Сада се осећам сигурно, а највише сам примила вакцину, јер дуго нисам видела децу, нити ико сме да ми долази – вели бака Стана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)