ПРВО ИМУНИЗАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА: У Лозницу стигле кинеске вакцине

В. МИТРИЋ

19. 01. 2021. у 18:23

У ДОМ здравља у Лозници стигло је 990 кинеских вакцина против корона вируса, рекла нам је др Бранка Красавац, директорка те установе.

ПРВО ИМУНИЗАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА: У Лозницу стигле кинеске вакцине

Фото: В. Митрић

Прво ће је примити овдашњи здравстевни радници, запослени у државном и приватном сектору, а одмах чим стигну спискови осталих пацијената посао ће бити настављен на пет пунктова у граду и и околним местима, а, ако буде потребе, и у Вуковом дому културе.

Кинеску вакцину данас је примило скоро 200 Лозничана, међу којима је и др Бранка Красавац, директор Дома здравља „Др Миленко Марин“. Особље је, видело се првог дана, показало знање, спремност, професионалност, уљудност и хуманост за овај важан посао у заштити здравља људи.

Пацијентима се, прво, мери температура, онда попуњавју упитник, следи лекарски преглед, затим вакцинација и потом издавање потврде о вакцинацију, уз одговарајуће савете и подсећање да је ревакцинација за три седмице.

По оцени пацијената организација и рад су за чисту десетку.Онако како се ради у Превентивном центру, чиниће се и на другим пунктовима у граду и околним местима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)