ХУМАНИТАРНА АУКЦИЈА ЗА ЧАСНИ КРСТ: Уместо богојављанског пливања смедеревци скупљају новац за лечење Филипа Ивановића

Ј.И.

18. 01. 2021. у 14:19

ХУМАНИТАРНА АУКЦИЈА ЗА ЧАСНИ КРСТ: Уместо богојављанског пливања смедеревци скупљају новац за лечење Филипа Ивановића

Фото:ФБ

ДОСАДАШЊИ смедеревски победници тог надметања, организовали су хуманитарну аукцију за овогодишњи Часни крст, а новац ће бити уплаћен за лечење десетогодишњег Смедеревца Филипа Ивановића.

– С обзиром на то да ове године, због епидемиолошке ситуације, нема пливања за Часни крст, дошли смо на идеју да „пливамо“ уједињени за нашег другара Филипа Ивановића, коме је неопходан новац за операцију. Позивамо све људе у Србији и иностранству да учествују у аукцији која траје до 19. јануара до 20 часова, поручује Србислав Чиплић, организатор аукције и петоструки освајач Богојављенског крста.

Богојављенски часни крст за 2021. годину је направљен од славонског храста и освештан у саборном храму Светог великомученика Георгија у Смедереву. Почетна цена је симболична – 2021 динар. Последња понуда је 50.000 динара.

За Часни крст може се лицитирати путем јавне лицитације. За оне који нису у могућности да учествују у лицитацији, организатори апелују да пошаљу поруку 699 на 3030.

Филип (10) је рођен као здраво дете, а први знаци болести испољили су се 2019. године. Утврђено је да болује од Синовијалног саркома меког ткива и започета је примена хемиотерапија.

Филип се након операције и хемиотерапије вратио излечен кући. Међутим, након три месеца, уочене су метастазе на оба плућна крила. Тренутно се налази у болници у иностранству где прима хемиотерапију и припрема се за још једну операцију или имунотерапију. Новац неопходан за ову намену требало би да буде прикупљен до 8. фебруара.

Фото:ФБ

Tekst potpisa

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)