ЕПИДЕМИЈА ПРЕКИНУЛА ТРАДИЦИЈУ: Ове године без богојављенског пливања у Власотинцу

И.Митић

18. 01. 2021. у 12:45

ЕПИДЕМИЈА ПРЕКИНУЛА ТРАДИЦИЈУ: Ове године без богојављенског пливања у Власотинцу

Фото: И. Митић

ЗБОГ актуелне епидемиолошке ситуације ове године у Власотинцу неће бити одржано традиционално богојављенско пливање, саопштио је организациони одбор ове манифестације.

Таква одлука је донета због бриге о здрављу и сигурности учесника, посматрача, покривитеља и организатора.

- Организациони одбор сматра да су здравље, солидарност и брига, са циљем савладавања последица вируса корона, обавеза свих нас, а понајвише оних који имају снаге и храбрости да пливају за Часни крст. Зато предлажемо да 19. јануара одемо у своје богомоље и да се помолимо за мир, слогу и здравље свих – истакао је Срба Такић, члан организационог одбора.

Ове године требало је да буде одржано јубиларно 15. богојављенско пливање у Власини. Претходна надметања обележио је велики број учесника које су са обале, сваке године, посматрале хиљаде људи. То је ово надметање чинило највећим на југу Србије, а обележио га је и мали Кристијан Пешић. Он је, са својим оцем, учествовао на овом такмичењу од своје прве до десете године живота када је, уз добру вољу конкурената, и успео да први доплива до Часног крста.

Богојављенско пливање у Власотинцу иницирало је Удружење поштовалаца Свете Горе Атонске, уз благослов свештенства и под покровитељством локалне самуправе. У међувремену бригу о овој традицији преузела је власотиначка Туристичка организација као и предузећа и установе власотиначке општине и бројни спонзори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)