СНЕЖНЕ РАДОСТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: Школа скијања на Копаонику за децу са Космета (ФОТО)

Д.Б.М.

16. 01. 2021. у 20:42

СНЕЖНЕ РАДОСТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: Школа скијања на Копаонику за децу са Космета (ФОТО)

Фото: Приватна архива

АНСАМБЛ народних игара и песама Косова и Метохије "Венац" и Агенција за превоз КИМКО из Грачанице организовали су за хуманитарну акцију – тродневну школу скијања за децу са Космета.

Ишли су малишани из општине Грачаница, који похађају школу фолклора у Ансамблу "Венац" и њихова браћа и сестре. Сви су из социјално угрожених породица, без оба или једног родитеља.

Тродневну школу скијања на Копаонику помогла је компанија Скијалишта Србије која је донирала бесплатне ски-пасеве, а превоз је обезбедила Агенција за превоз КИМКО из Грачанице. Скијању су их учили професори физичког васпитања: Ненад Русимовић из Добротина,

Милан Рашић из Лепине и Слободан Васић из Доње Брњице.

¬ Нисмо били у могућности да обезбедимо смештај, па су зато деца сваког јутра путовала на Копаоник, а увече се враћала за Грачаницу - наводе организатори. - То им није сметало већ су искористила прилику да се друже и током превоза.

Ансамбл "Венац" је организовао ову хуманитарну акцију и донирао трошкове за изнајмљивање ски-опреме. Изнајмљивање опреме коштало је само сто евра, јер је Агенција за рентирање на Копаонику симболично наплатила трошкове.

Деца су пресрећна што су добила прилику да уче да скијају и да уживају у зимским чаролијама на Копаонику.

Иначе, ови малишани су прошле године ишли у Котор у организацији "Венца" а под покровитељством Митрополије црногорско-приморске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)