И ПРЕД ПАНДЕМИЈЕ ПРОЈЕКТИ НИСУ СТАЛИ: Упркос тешкоћама успешна година за Бачку Тополу

Ј.Л.

14. 01. 2021. у 17:11

И ПРЕД ПАНДЕМИЈЕ ПРОЈЕКТИ НИСУ СТАЛИ: Упркос тешкоћама успешна година за Бачку Тополу

Фото: СМВ Бачка Топола

УПРКОС свим тешкоћама које је донела пандемија вируса ковид 19, локална самоуправа у Бачкој Тополи годину иза нас сматра успешном.

-Иза нас је доста тешка година, били смо у сталној борби против невидљивог непријатеља. Било је много правила, мера, уредби.   

У општини Бачка Топола сви су се придржавали прписаних правила и захваљујући томе можемо да кажемо да је прошла година била успешна, није било већих застоја на реализацији великих пројеката – сматра Арпад Фремонд, председник општинске одбора Савеза војвођанских Мађара, која у општини има одборничку већину и локалну власт води у коалицији са Српском напредном странком.

По његовим речима, у буџету за 2021. годину нису смањени износи предвиђени за развој и велике пројекте, изградња базена одлично напредује и то је инвестиција од посебног значаја, а у наредном периоду желе да се боље фокусирају на градњу хотела.

-Средства за пречистач вода и колектор су већ обезбеђена. То је веома значајно у  погледу заштите животне средине и ако ове године све буде ишло по плану моћи ћемо да завршимо овај пројекат – додаје Фремонд. - Покрајина константно подржава ове пројекте и имамо локалне ресурсе на располагању. Оно што је још важно ове године је да од јесени први ђаци уђу у Дом ученика. 

Уз све ово, очекује се и завршетак изградње стадиона, али мора да се обезбеди и неопходна инфраструктура око њега. Сем у градску средину, улаже се и у околна села Стару Моравицу, Бајшу, Пачир, Ново Орахово, Гунарош...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)