МАРАТОНАЦ ТРЧАО ЗА ДЕВОЈЧИЦУ: Ивица Тасић из Оџака апеловао на помоћ четворогодишњој Јовани Барушић

З. Рајић

14. 01. 2021. у 06:21

ИВИЦА Тасић, звани Маратонац, из Оџака, истрчао је у уторак (12.1.) 42 километара за помоћ четворогодишњој Јовани Барушић, која болује од церебралне парализе.

МАРАТОНАЦ ТРЧАО ЗА ДЕВОЈЧИЦУ: Ивица Тасић из Оџака апеловао на помоћ четворогодишњој Јовани Барушић

Фото П. Д.

Тасић је трчао од Оџака, преко Српског Милетића, Богојева и Каравукова и вратио се на старт, са којег је истом маршрутом направио још један круг. Хумани маратонац је носио мајицу са ознаком "Километри за Јовану" и апелом за слање СМС 891 на 3030.

Пре, за време и после трке, грађани су могли да "купују" Тасићеве километре по цени од најмање два послана СМС, а вредност једног је 200 динара. Тасића је током трке, која је трајала близу четири сата, на бициклу пратио Данијел Опанчар, а подршку акцији пружила је добротворна фондација "Јунак".

На циљу трке, Тасића је, уз бројне суграђане, дочекала и Драгана Барушић, мајка малене Оџачанке, за чије је лечење досад прикупљено 2,8 милиона, а потребно је седам милиона динара.

Тасић је за Јованин корак, заједно са ултрамаратонцем Александром Кикановићем из Лознице, у новембру прошле године истрчао 30 километра од Сомбора до Оџака, а у фебруару ће, са другарицом Бранком Стојановић, трчати за помоћ у лечењу 18-годишњег Марка Карана из Оџака, који се бори против малигног коштаног тумора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)