БЕЗ ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ: На Богојављење неће бити традиционалне манифестације у Чачку

В.Илић

13. 01. 2021. у 18:05

БЕЗ ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ: На Богојављење неће бити традиционалне манифестације у Чачку

Фото: архива

ОВЕ године неће бити организовано традиционално пливање за часни крст у Западној Морави, као што је то био случај претходних година на Богојављење.

Ова одлука донета је уз сагласност старешине цркве Светог Вазнесења и организатора пливања СЦ “Младост”, а због и даље актуелних мера Кризног штаба о броју лица која се смеју окупити на отвореном простору.

Фото: архива

- Познато је да је наш град ову лепу традиционалну манифестацију подигао на један заиста висок ниво и да је пливање за часни крст у Чачку најмасовније и најпосећеније у Србији. Једноставно нисмо у могућности да направимо селекцију учесника, а још већи проблем би свакако било и поштовање епидемиолошких мера када су у питању гледаоци. Не постоји начин да се некоме забрани долазак на градску плажу и јединствен је став да ове године буде овако. Имали смо и неке алтернативне предлоге, али би све то поред епидемиолошког ризика на неки начин и умањило значај ове манифестације - рекао је директор СЦ “Младост” Милош Стеванић.

На Богојављење, 19. јануара, свештенство чачанске цркве уз руководство града Чачка симболично ће обележити овај празник уз освештавање воде Западне Мораве. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sramotaaaa

13.01.2021. 21:17

To je jedna velika sramota. Rijalitiji mogu da se odrzavaju i da se ne nose maske iako su u zatvorenom prostoru i svakodnevno imaju kontakt sa spoljnim svetom, ali zabraniti da se odrzi nesto casno i u skladu sa verom je sramota.....