НА КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 51 ПАЦИЈЕНТ: Нема преминулих од короне у Рудничко-таковском крају

М. Б.

12. 01. 2021. у 14:17

НА КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 51 ПАЦИЈЕНТ: Нема преминулих од короне у Рудничко-таковском крају

Фото: М. Бошњак

НЕМА, срећом, према званичном извештају, преминулих у Рудничко-таковском крају од последица ковид-19, током минула 24 сата.

Општа болница у Горњем Милановцуу, на три Ковид одељења, тренутно има хоспитализованог 51 пацијената, према пресеку јутрос у осам сати.


- На Грудном одељењу сада је смештено њих 14, на Интерном 23 и 14 на Неурологији. Од свих њих, на корона вирус позитивно је 30, негативан тест има 13, а осморо чека резултате тестирања, или се тестира. У последња 24 часа, једног пацијента отпустили смо кући, а петоро у истом периоду примили на болничко лечење – изјавио је др Предраг Шутић  в.д. директора милановачке Опште болнице.

Према извештају Дома здравља у Горњем Милановцу, укупан број заражених тим вирусом, у овом крају, у такозваном актуелном „трећем пику“ епидемије до данас је званично 1.266.
Статистику епидемије Ковид-19 у овом крају пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражена су укупно 1.252 лица, уз 71 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)