НОВА ГОДИНА БЕЗ СВОГ КРОВА НАД ГЛАВОМ: Пожар у Сивцу иселио две породице са укупно седам чланова, али су их село и општина збринули

З. Рајић

11. 01. 2021. у 12:29

НОВА ГОДИНА БЕЗ СВОГ КРОВА НАД ГЛАВОМ: Пожар у Сивцу иселио две породице са укупно седам чланова, али су их село и општина збринули

Фото З. М.

ДВЕ породице у Сивцу дочекале су Нову годину без крова, под којим су заједнички становале, али су их представници села и општине Кула одмах збринули и обезбедили им пакете помоћи.

Кућа, у којој су породице Ђорђа Лазића и његовог синовца Милана биле подстанари, страдала је у пожару 31. децембра. Милан демантује приче, које су се рашириле по селу, да је пожар избио због бачене петарде.

- Запалио се димњак, а ватра се прво пренела на стари намештај, који су газде куће држале на тавану, па на бале сламе у шупи.

Пожар, који се догодио око 17 часова, угасили су ватрогасци из Сивца са три цистерне воде. Од влаге и гарежи нисмо могли да останемо у кући, па смо свих седморо преспавали у стану стричеве таште - прича Милан.

РОДНА КУЋА ГЛУМЦА

ПОЖАР који је иселио Лазиће догодио се у родној кући Владимира Амиџића, познатог сомборског глумца и зета чувеног сликара Милана Коњовића. Амиџићи су уступили кућу без кирије, у којој су Лазићи плаћали само струју и воду.

Он и супруга имају двоје, а стриц и стрина једно дете. Већ наредног дана пресељени су у другу кућу.

- Нови стан су нам у општинској кући код старе шећеране у Сивцу обезбедили директор ЈКП "Радник" Жељко Маџарев и секретар МЗ Миленко Рајић. Нас седморо живимо у две мале просторије, које су нам и соба и кухиња, али најважније је да имамо кров и да нам је топло - истиче Милан, који са стрицем Ђорђем ради на стоваришту дрва у селу.

Њихове породице је на Бадњи дан посетио председник општине Кула Дамјан Миљанић, који им је уручио пакете намирница и потрепштина за децу.

- Председник је рекао да ће општина поправити изгорели кров. Како је процењено, потребно је око 200.000 динара да се санира штета од пожара. Једва чекамо да се вратимо у стари стан, јер тамо има дупло више простора - каже Милан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)