ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА У ЧАЧКУ: Број хоспитализованих пацијената у паду

В. И.

04. 01. 2021. у 13:38

ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА У ЧАЧКУ: Број хоспитализованих пацијената у паду

Фото Д. Миловановић

НА свим одељењима Опште болнице Чачак, која су претворена у ковид одељења, хоспитализовано је 157 пацијента. У респираторном центру смештено је 14 пацијената, од којих је пет на респираторима.

У протекла 24 сата (пресек од понедељка ујутру) број преминулих на ковид одељењима је пет, од тог броја само код једне особе је био потврђен ковид вирус. У трећем таласу, до 2. јануара, у Моравичком округу број умрлих је 134 особе.

Према речима координатор Радног тима за праћење ширења вируса корона у Чачку др Михаила Луковића, број хоспитализованих је у великом паду.

- У привременој ковид болници Плава хала у Атеници смештена су три пацијента, а вероватно ћемо је до краја недеље и конзервирати. Коначно смо дошли у ситуацију да ће систем моћи да издржи и изненађење. Готово потпуно смо сами успели овај налет да савладамо. Број оболелих у општој пракси је у благом порасту последња три, четири дана што је нормално због празника, а од среде ћемо видети даљи ток. За последња 24 часа у пријемно – тријажној амбуланти Опште болнице Чачак, са симптомима и знацима ковид инфекције било је 89 првих прегледа - рекао је др Луковић који сматра да ће се до краја јануара изаћи из епидемијског таласа.

Директор Опште болнице у Чачку др Мирослав Сретеновић казао је да је пред празнике било више отпуста пацијената и нада се да за седам до десет дана неће бити експлозија пријема због новогодишњих празника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)