КАКО ЈЕ ПРОФЕСОР ИЗ ЛОЗНИЦЕ ПОБЕДИО КОВИД: У борби против короне, Зорану помогао - правник (ФОТО)

В. МИТРИЋ

26. 12. 2020. у 20:57

ЗОРАН М. (54), професор физике и дипломирани технолог, данас је изашао из Опште болнице у Лозници, где је лечен од короне.

КАКО ЈЕ ПРОФЕСОР ИЗ ЛОЗНИЦЕ ПОБЕДИО КОВИД: У борби против короне, Зорану помогао - правник (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Вирус га је подмукло захватио, јер су три ПЦР теста била негативна.

Овај угледни професор који је завршио два факултета, оздравио је на радост најближих, али и ђака међу којима је омиљен као сјајан професор. Али питање је да ли би Зоран био жив да није „у пет до 12“ примљен у ковид одељење Опште болнице, смешетно на новоуређеном Интерном одељењу.

Зорану петнаестак дана није спадала температура, на скенеру је била евидентна упала плућа, био је јако исцпљен, са честим потребама за кисеоником. Али, докторка која га је „водила“ оценила је да није за хоспитализацију, већ да прима инфузије у дневној болници, које трају о два и по сата. Зоран је, због велике гужве, терапије примао седећи на столици, а дешавало се да му, током инфузије, буде преко потребан кисеоник.

Вапаји његових најближих да буде примљен у болницу, на одељењу које му је примао инфузију, нису уродили плодом, под изговором да „имамо много тежих пацијената“. Зоран се враћао кући, у страху, јер му је често фалио кисеоник. Угледни лекари из престонице, који имају дебело искуство у раду са ковид пацијентима, указивали су да му је хитно потребно место у болници, али се докторка која га је „водила“ љутила и због тога.

Фото: В. Митрић

Душан Лазић

Сасвим случајно за те муке сазнао је млади дипломирани правник, Душан Лазић, који је руководилац правних, општих и кадровских послова у Општој болници. Хитно је позвао одговорне из „црвене зоне“. Зоран је одмах примљен на Ковид одељење на интерном, где су над њим даноноћно бдели лекари на челу са др Микицом Тадићем и друго особље.

Правник Лазић је имао осећај да поступи и хумано и човечно. Дете лекара, које је свој пут изабрало у праву, на свој начин је положило Хипократову заклетву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)