СУБВЕНЦИЈА ДО 80 ОДСТО: Финансијска помоћ родитељима деце у приватним вртићима у Краљву

Г.Ћировић

25. 12. 2020. у 15:17

СУБВЕНЦИЈА ДО 80 ОДСТО: Финансијска помоћ родитељима деце у приватним вртићима у Краљву

Фото: ГУ Краљево

ОД наредне године краљевачка локална самоуправа ће из градског буџета субвенцонисати боравак деце и у приватним вртићима на територији Краљева, односно оних малишана за које не буде места у групама овдашње Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“.

Ову одлуку већ су усвојили чланови Градског већа, а о њој ће се на наредној седници изјаснити и одборници Скупштине града.

Локална самоуправа ће финансијски помоћи родитељима чији се малишани нису уписали у ПУ „Олга Јовичић Рита“ и који похађају лиценцирани, приватни вртић. Потрудићемо се да обезбедимо до 80 одсто средстава у односу на укупну цену – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, додајући да ће Град обезбедити и новац за исхрану деце и покрити део трошкова за одржавање простора у вртићима који су отворени у склопу привредних субјеката који имају појединачно или здружено више од 250 радника.

Све ово свакако је обрадовало родитеље краљевачких малишана којих на листи чекања за упис у Предшколску установу има више од пет стотина. Тренутни проблем је, међутим, што у граду на Ибру само један приватни вртић има неопходну лиценцу, док су остали углавном регистровани као играонице.

- Очекујем да ће наредне године велики број приватних вртића добити лиценцу и тако ући у систем субвенционисања. Циљ је да смањимо број деце на листи чекања и оптерећеност Предшколске установе – додао је градоначелник Терзић.

Према његовим речима, процес лиценцирања ће започети у кратком року о чему ће Краљевчани бити благовремено обавештени, а више детаља о процедури заинтересовани ће моћи да добију у Одељењу друштвених делатности Градске управе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)