ОПШТИНА ОСТАЈЕ УЗ ДОБРЕ ДОМАЋИНЕ: У Медвеђи исплаћена бесповратна средства за развој пољопривредне производње

И. МИТИЋ

20. 12. 2020. у 13:09

ЗА набавку нове механизације, опреме, садног материјала и квалитетних грла стоке, са циљем унапређења пољопривредне производње, из буџета Медвеђе је бесповратна средства добило 176 газдинстава, а испуњено је и 97 захтева у оквиру мере регреса за вештачко осемењавање јуница.

ОПШТИНА ОСТАЈЕ УЗ ДОБРЕ ДОМАЋИНЕ: У Медвеђи исплаћена бесповратна средства за развој пољопривредне производње

Фото И. Митић

У локалном буџету је за ове намене планирано осам милиона, а помоћ је одобрена свима који су приложили комплетну документацију и испунили услове јавног конкурса.

Приоритет - путеви

- С ОБЗИРОМ на то да се велики део наше територије налази у брдско-планинском подручју, путеви морају да буду приоритет.

Фото И. Митић

Једноставно, обавезни смо да одговоримо потребама наших грађана, посебно када је реч о константном одржавању атарских путева - каже Арсић (на слици) и додаје да се тренутно ради на четири прелаза од камена, на којима су обилне падавине направиле велика оштећења.

Притом, Општина је у оквиру мере назване "Инвестиције у физичка средства" добила око 240 захтева, док су за вештачко осемењавање сви подносиоци испунили услове и остварили право на регрес у укупном износу од готово 800.000 динара. Током године, подсетимо, средства је већ добило стотинак домаћинстава, а преосталима се новац исплаћује сукцесивно - по редоследу подношења пријава.

- И ове године смо наставили да подржавамо наше пољопривредне произвођаче. Преостало је да исплатимо још нешто више од три милиона, а иако је због пандемије укупан износ ове врсте помоћи умањен, успели да "покријемо" већи део укупних инвестиција - истиче први човек Медвеђе Небојша Арсић, наглашавајући да ће се потписивање и додела уговора обављати појединачно, такође због актуелне епидемиолошке ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)