ОВО СУ ДЕЦА КОЈА СУ ПОДИГЛА СРБИЈУ НА НОГЕ: Малишани из Крушевца дирљивим цртежима пружили подршку медицинарима (ФОТО)

С. Бабовић

18. 12. 2020. у 18:20

ПОДИГЛИ су Србију на ноге и подсетили колико су важни и паметни, иако су мали: најмлађи ученици Основне школе "Вук Караџић" у Крушевцу.

ОВО СУ ДЕЦА КОЈА СУ ПОДИГЛА СРБИЈУ НА НОГЕ: Малишани из Крушевца дирљивим цртежима пружили подршку медицинарима (ФОТО)

Фото: Архив школе

Ђаци од првог до четвртог разреда ове крушевачке школе која је у новембру обележила 187 година постојања, по идеји креативних учитељица и уз подршку родитеља израдили су на десетине цртежа за ковид болнице: већу у Батајници, која већ ради и болницу у свом граду, која ће пацијенте почети да прима у недељу.

ВУЧИЋ НА ИНСТАГРАМУ: ХВАЛА ДЕЦИ УМЕТНИЦИМА


И како су се деца из Крушевца захвалила медицинарима, тако се и председник Алекандар Вучић на Инстаграму захвалио најмлађим Крушевљанима за уложен труд.
- У недељу отварамо нову ковид болницу у Крушевцу, у рекордном року изграђену, а ови дивни цртежи красиће зидове наших болница.Хвала деци уметницима што су нам улепшали ову недељу.Ово су њихови цртежи на којима нам показују како виде нашу заједничку борбу против КОВИД-19.-написао је председник Вучић испод фотографије са пристиглим цртежима.

Цео пројекат под називом "И наша је ствар" осмишљен је и кроз ликовни конкурс. Деца су током новембра испољавала своју креативност кроз теме "Цвет" и "Плакат подршке оболелима од КОВИД-а". Сви радови осванули су на изложби у холу и на ФБ ФБ страници пколе, а након гласања изабрани су најуспелији.

- "Наши хероји", "Оздравите што пре", "Подршка свима који се боре за наше животе и свим оболелима","Ја се чувам,чувај се и ти"-само су неке од порука на цртежима лекара, медицинских сестара у срцу, болесника, али и принцеза, који су осванули онако како их деца виде, најискреније: болест је непријатељ,људи треба да је победе-заједно.

Учитељица Жаклина Николић,ауторка оригиналног пројекта напомиње да је мотив био да се најмлађи науче емпатији.

- Та мала деца од 6 до 11 година су део целе ситуације, ово је био начин да о њој промишљају, пруже подршку онима којима је то најпотребније,као и да истакну важност одговорног понашања у епидемији-напомиње многима Жаклина Николић.

У Основној школи "Вук Караџић" поносни су на своје ђаке чији ће цртежи украсити болничке зидове.

- Показали сте свима нама колико су мали људи-велики-поручили су ученицима у Активу учитеља школе након "отварања" ФБ изложбе и проглашења најбољих радова.

Ствараоци из школских клупа сликали су и цртали различите мотиве.

- Насликала сам рад који је намењен деци, да држе размак, да се чувају,да би спречили ширење вируса - прича ученица Сара Костић. 

ПОДРШКА И ИЗ ВРТИЋА! 

И деца која похађају обданишта у Крушевцу, сликала су здравствене раднике. Прошле недеље, у обдаништима "Колибри" и "Вук Караџић",која се налазе недалеко од Опште болнцие, нацртали су спасиоце у белим мантилима, које виђају готово сваког дана.

-Сви ти цртежи представљају једну несебичну захвалност здравственим радницима, њима је поручено да деца знају колико се они боре-каже Весна Живковић,директорка Предшколске установе "Ната Вељковић" у Крушевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)