МИЛИОН ДИНАРА ЗА БОЛЕСНЕ МАЛИШАНЕ: Уместо за новогодишњи програм Град Кикинда део новца даће за лечење деце

Рада Шегрт

16. 12. 2020. у 10:22

МИЛИОН ДИНАРА ЗА БОЛЕСНЕ МАЛИШАНЕ: Уместо за новогодишњи програм Град Кикинда део новца даће за лечење деце

Фото: Рада Шегрт

ДЕО новца који је предвиђен за организацију традиционалног новогодишњег програма Град Кикинде усмериће за лечење деце.

 Како је саопштено из Градске управе, за лечење деце биће уплаћено милион динара. Ова кратка информација, без додатног образложења и објашњења, објављења је на званичној Фејсбук страници Града Кикинде и добила је широку подршку грађана. Ниједна друга објава као ова није добила толико гласова као ова.

Фото: Рада Шегрт

Иначе, Град Кикинда ни ове године неће организовати јавни дочек Нове године испред Градске куће. Још пре неколико година одустало се од масовног славља и концерта за грађане. Ранијих година била је пракса да се 31. децембра, у подне, на тргу организује Дечја нова година, али ће овај пут и то зависити од епидемиолошке ситуације. Једино неће изостати испуњавање жеља које су малишани упутили Деда Мразу путем писама које су убацили у градску “кутију жеља”. Осму годину узастопно Градска управу организоваће доставу новогодишњих пакетића на кућне адресе малишана.

- У “кутији жеља” већ има око 3.000 писама, а процењујемо да ће их бити још. Планирамо да градски Деда Мраз подели око 4.000 поклона, укупне вредности нешто више од милион динара. Пакетиће смо обезбедили уз помоћ више десетина донатора – изјавио је градоначелник Никола Лукач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)