ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ИЗДВАЈА ЈОШ 50 МИЛИОНА ДИНАРА : Пројекат за Здравствени центар Ужице

Н. Ј.

14. 12. 2020. у 15:31

ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ИЗДВАЈА ЈОШ 50 МИЛИОНА ДИНАРА : Пројекат за Здравствени центар Ужице

Фото Н. Ј.

ИЗРАДА идејног решења и пројектне документације за најављену реконструкцију Здравственог центра Ужице, поверена је конзорцијуму окупљеном око шабачке компаније "Сет".

У плану је потпуна реконструкција око 44.000 квадратних метара болничког комплекса у ужичком насељу Крчагово, који је уједно и седиште највећег јавног система у западној Србији.

- Ускоро ћемо имати идејна решења за реконструкцију. Представници поменуте компаније су обишли сва одељења, обавили су консултације за свако од њих. Сада се обрађује будуће функционисање целог система, како бисмо на крају имали иделан распоред одељења и потребну повезаност између њих - рекао је Никола Максимовић, директор ЈП "Ужице развој".

Реконструкција највећег болничког комплекса у овом делу Србије је комплексна, обухвата адаптацију бројних зграда, измештање струјних и других водова, нови енергетски ефикасан систем грејања, као бројне друге послове. Предвиђена је и набавка нове, скупе дијагностичке опреме.

Извесно је да израда пројектне документације трајати и у наредној години. За ове послове, Град Ужице је прошле године идвојио 50 милиона динара, а исти ознос предвиђен је и буџетом за наредну.

Према најавама с почетка године, Влада Србије ће у реконструкцију Здравственог центра, преко Канцеларије за јавна улагања уложити 20 милиона евра, док ће град за пројектну документацију и послове из своје надлежности издвојити око милион евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)