ПРОЈЕКАТ „ЗЕЛЕНА СРБИЈА“ У ВРАЊУ: Посадили 20 садница белог граба

Ј. С.

13. 12. 2020. у 22:20

У ОКВИРУ пројекта „Зелена Србија“, у парку испред Дома здравља и у Улици Боре Станковића засађено 20 садница белог граба.

ПРОЈЕКАТ „ЗЕЛЕНА СРБИЈА“ У ВРАЊУ: Посадили 20 садница белог граба

Фото: Ј. С.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић рекао је овом приликом да не треба посебно наглашавати колики је утицај дрвећа за побољшање квалитета животне средине и окружења у коме живимо.

- Веома је значајно што се налазимо на простору испред Дома здравља који је био девастиран и руиниран, а он ће данашњом акцијом бити садржајно обогаћен. Ми смо у претходном периоду обнављали дрвореде и градске зелене површине, па само тако засадили близу 600 садница, што платана, што купастих јавора на различитим локацијама у граду. Улица Боре Станковића, изузетно важна саобраћајница за наш град, овим ће пројектом бити додатно оплемењена - истакао је градоначелник Миленковић.

Шеф кабинета Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије Предраг Ивановић рекао је да је заштита животне средине један од приоритета од значаја за свако друштво.

- Здрава животна средина је основа за очување животне егзистенције и битан фактор за квалитетан развој становништва - рекао је Ивановић.

Компанија Color Media Communications под покровитељством Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије током децембра спроводи кампању “Зелена Србија“. У склопу кампање биће организована садња дрвећа у 10 градова и општина Србије како би се подигла свест грађана, локалних самоуправа и компанија о томе колико је значајно пошумљавање Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)