ДАН ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ: Додела признања најзаслужнијим појединцима и организацијама (ФОТО)

Б. Грујић

13. 12. 2020. у 13:59

ДАН ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ: Додела признања најзаслужнијим појединцима и организацијама (ФОТО)

Фото: Б. Марчета

ЈЕДНА од пет у средњем Банату, општина Житиште, обележила је 61. годину од како је основана, доделом признања заслужним појединцима и организацијама.

Награђени су Дом здравља у Житишту, тј. ковид амбуланта, за самопрегоран рад на очувању живота и здравља грађана општине Житиште, затим Житиштанин, Мане Дубајић, због дугогодишњег доприноса у раду Месне заједнице и афирмацију културно-уметничког стваралаштва и спорта, Слободанка Боба Жужа, за рад удружења и унапређење  друштвеног   живота   и   рада   у   локалној заједници, као и очувању традиције и културног наслеђа, Милорад Милаковић - за унапређење спорта, Весна Ћук  из Банатског Карађорђева, за  допринос у култури.

Признање је добио и стогодишњи слављеник, Фудбалски клуб Тереквеш из Хетина, а специјалном плакетом су награђене и Торђанске новине,  на мађарском језику, затим Драгиша Коснић, који је у 68-ој години још увек активан фудбалер у родном селу Међа, као и  Милица Кнежевић, за рад, залагање  и  постигнуте   резултате   на  унапређењу   положаја   особа  са   инвалидитетом.

Признања су уручена  Волонтерским тимовима из Житишта и Торка, за херојски рад током пандемије Цовид 19, Удружењу жена „Младост" из Честерега, за допринос у очувању народног  стваралаштва и Удружењу за  безбедност и здравље на раду из Житишта.

Митар Вучуревић/Фото: Б. Марчета

Председник општине  Житиште  Митар Вучуревић  и  председница  Скупштине Ивана Петрић,уз честитке награђеним, свим мештанима пожелели су срећан заједнички празник, добро   здравље, уз што скорији повратак  нормалним животним токовима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)