КОВИД АМБУЛАНТЕ СВЕ ПУНИЈЕ: Тешка ситуација у Златиборском округу - корона потврђена код још 305 особа

А. Ровчанин

10. 12. 2020. у 15:08

КОВИД АМБУЛАНТЕ СВЕ ПУНИЈЕ: Тешка ситуација у Златиборском округу - корона потврђена код још 305 особа

Фото: Н.Јанковић

ОД претходног извештаја до данас корона вирус је потврђен код још 305 лица: Ужице 98, Бајина Башта 53, Ариље 49, Прибој 33, Пријепоље 20, Пожега 16, Чајетина 11, Нова Варош 10, Косјерић 9 и Сјеница 6.

Од почетка епидемије до данас укупно је потврђено 9058 случајева инфекције корона вирусом  на територији Златиборског округа.


Епидемиолошка ситуација у Пријепољу све је тежа, закључак је Штаба за внредне ситуације који је заседао у четвртак. Капацитети Ковид болнице у Прибоју, где се смештају инфицирани из Пријепоља, попуњени су, па је упућен апел менаџменту ЗЦ Ужице да се повећа број кревета и по могућности отвори нова ковид болница у Пријепољу.

- Прибојска болница располаже са 105 постеља за смештај ковид пацијената и ти капацитети су попуњени, јуче су примани само најхитнији случајеви. Очекује се неко мање проширење, али су то недовољни капацитети с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију. Због тога смо апеловали да Здравствени центар Ужице да озбиљно размотри могућност проширења смештајних капацитета на болницу у Пријепољу - казао је заменик председника општине Пријепоље Есад Хоџић.

Број преминулих из Златиборског округа у трећем таласу корона вируса још увек није познат.

- Податке о умрлима од последица ЦОВИД 19 обољења саопштаваћемо када будемо добили званичне пријаве или потврде о смрти из здравствених установа односно Здравственог центра Ужице. Обично потврде о смрти добијамо два месеца касније, на пример сада за месец септембар  - према регуларној процедури - саопштили су из Завода за јавно здравље у Ужицу.

У првих десет дана децембра највише особа заражено је у Ужицу 863, Пријепоље 202, Пожега 237, Прибој 274, Ариље 276, Бајина Башта 332, Чајетина 108, Нова Варош 108, Сјеница 38, Косјерић 49.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)