ЗРЕЊАНИНУ ХУМАНОСТ НА ПРВОМ МЕСТУ: Уместо прославе Нове године новац у добротворне сврхе

Б. Г.

04. 12. 2020. у 22:24

ЗРЕЊАНИНУ ХУМАНОСТ НА ПРВОМ МЕСТУ: Уместо прославе Нове године новац у добротворне сврхе

Фото: Б. Грујић

ГРАДОНАЧЕЛНИК Зрењанина Симо Салапура донео је одлуку да се средства планирана за прославу Нове године, преусмере у фонд за лечење болесне деце.

Такође, планирана је и набавка новогодишњих пакетића деци без родитељског старања и из социјално угрожених породица.

- Ову годину обележила је борба за живот, а ту борбу још водимо, свесни колико је важна солидарност и друштвена одговорност и због тога ове године део средстава из градског буџета, која су била намењена за прославу Нове године и новогодишње украшавање града, преусмеримо на адресу оних којима је новац најботребнији, а то су наша деца која воде најважније битке у животу - каже градоначелник Зрењанина.

Он напомиње да ће град, као и до сада, обезбедити новогодишње пакетиће за децу без родитељског старања и из социјално угрожених породица у жељи да им, без обзира на све околности, новогодишње и божићне празнике учини што радоснијим.

Градоначелник Салапура је додао да ће, због познатих околности, ове године изостати традиционална новогодишња окупљања у граду, као и празнични догађаји који су организовани претходних година и апеловао на суграђане да уз све мере заштите, предстојеће новогодишње и божићне празнике обележе у кућним условима, у друштву најмилијих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)