МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Стиже нам на наплату "црни петак", на припреми привремене болнице ради 50 припадника Војске Србије

З.Г.

04. 12. 2020. у 15:26

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Стиже нам на наплату црни петак, на припреми привремене болнице ради 50 припадника Војске Србије

Град Нови Сад

ЗБОГ веома тешке епидемиолошке ситуације не само у Новом Саду него и у Војводини, као и због све веће попуњености болничких капацитета, привремена болница на Новосадском сајму биће спремна да већ од овог викенда може да прима ковид пацијенте, изјавио је данас градоначелник Милош Вучевић.

Хала на Новосадском сајму намењена је за смештај пацијената из читаве покрајине, са средњом и лакшом клиничком сликом, који морају да буду под надзором лекара, рекао је Вучевић новинарима и додао да на припремању привремене болнице ради око 50 припадника Војске Србије и исто толико волонтера како би, најкасније у суботу ујутру, Сајам био спреман и предат Клиничком центру Војводине на управљање.

- Припремамо једну мању халу, ону у којој се одржавају спортски тренинзи. Тај простор имаће око 330 лежајева.

ЗАРАЖЕНИ

СКОРО стотину возача ЈГСП-а је испало из рада, више од 100 васпитачица не могу да раде. Инфицирано је више одборника, члан Градског већа Здравко Јелушић, директор „Лисја“... - Ковид-центар у Новом Саду ради 24 часа. Ситуација је веома сложена али сам сигуран да ћемо победити, да ћемо изаћи из ове борбе са што мањим последицама – рекао је Вучевић.

Градоначелник је напоменуо да за сада нема потребе за претварањем у привремену болницу и Мастер хале али ако буде потребно и тај капацитет, са више од 500 кревета, може бити спреман за 48 сати.

- Стиже на наплату „црни петак“. Видимо да су по први пут жене доминантно инфициране и то оне у животном добу од 15 до 55 година.

Колико су јаки притисци на читав здравствени систем потврђују и подаци да се у Ковид-центру у Дому здравља на Новом насељу дневно прегледа од 1.300 до 1.400 пацијената.

- Лекари су нам уморни, сестре су нам уморне. Људи су нервозни, чекају по неколико сати али брже не може. Молим све да разумеју ситуацију, да покушамо да је стабилизујемо и да сачувамо људске животе и здравље грађана.

Градоначелник је изразио наду да ће нове мере заштите дати резултат и поново упозорио на то да је веома важна и лична одговорност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)