ПРЕМИНУЛО ЈОШ ДВОЈЕ: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском укупно заражене 804 особе

М. Б.

03. 12. 2020. у 12:45

ПРЕМИНУЛО ЈОШ ДВОЈЕ: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском укупно заражене 804 особе

Фото: М.Б.

НА КОВИД одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 часа преминуло је, нажалост, још двоје пацијената – потврдио је данас њен директор др Предраг Шутић.

Према његовој изјави, у ковид одељењима те болнице тренутно је укупно хоспитализовано 55 пацијената, од којих 15 на грудном, 28 на интерном и 12 на неуролошком.

- На корона вирус позитивно их је 39, а 16 је негативно. У минула 24 сата, отпустили смо једног пацијента, а примили четворо – казао је др Шутић.

Према званичном извештају, Рудничко-таковски крај je током протекла 24 часа забележио још 37 особа,  потврђено позитивних на ту заразу. Укупан број заражених у такозваном „трећем пику“ епидемије овде тренутно износи 540, од којих је, како наводи в.д. директора милановачког Дома здравља др Александар Чивовић, њих 173 излечено.

Статистику епидемије у овом крају пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 744, уз 32 смртна исхода. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)