ПРЕМИНУЛО ЧЕТВОРО ОБОЛЕЛИХ: На територији Краљева регистровано још 238 новозаражених

Г.Ћировић

02. 12. 2020. у 15:50

ПРЕМИНУЛО ЧЕТВОРО ОБОЛЕЛИХ: На територији Краљева регистровано још 238 новозаражених

Фото: Г.Шљивић

Епидемиолошка ситуација на територији Краљева је и даље неповољна. Према најновијим резултатима тестирања регистровано је 238 новозаражених.

На хоспиталном лечењу налази се 72 пацијената, од којих седморо на интензивној нези. Од претходног извештаја преминуло је четворо оболелих, што је највећи број у једном дану од избијања епидемије. До сада је укупно 79 Краљевчана изгубило битку против ковида-19.

Ово је изјавио проф.др Радован Чеканац, угледни епидемиолог и координатор за здравствена питања краљевачког Кризног штаба.

- У Геронтолошком центру у Матарушкој Бањи имамо 28 заражених корисника и деветоро запослених. Увели смо све мере, смене су на по три дана и сви запослени се тестирају при доласку на посао. Након болничког лечења троје пацијената је враћено у Геронтолошки центар и заједно са осталим зараженима из ове установе налазе се у изолацији и под терапијом – додао је Чеканац.

Фото: Г.Шљивић

На територији Краљева од избијања епидемије средином марта потврђен је 4.971 случај инфекције, а у актуелном удару короне, од 16. октобра – 3.533.

- Највећи број новозражених случајева је очекиван јер долази из контакта и породица. Искрено се надам да ће ситуација почети да се поправља за десетак дана. Оптимизам базирам најпре на предузетим епидемиолошким мерама, а потом и на укупном броју заражених на територији Краљева – нагласио је проф.др Чеканац. - Очекујем око 6.000 заражених у трећем таласу, а уз асимптоматске случајеве бројка ће достићи 50.000 што је готово педесет одсто укупног становништва Краљева. То практично значи и да ће вирус тешко проналазити пут до најосетљивијих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)