НАЈТЕЖИ ДАН У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Рекордан број заражених, праве цифре су веће седам до десет пута

В. Ћ.

01. 12. 2020. у 21:52

НАЈТЕЖИ ДАН У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Рекордан број заражених, праве цифре су веће седам до десет пута

Фото: В. Ћирић

СА 99 новозаражених ковидом 19, Пиротски округ од почетка епидемије забележио је најгори дан.

Највише заражених је из Пирота чак 57, затим из Димитровграда где их је 15, па у Белој Паланци 18 и у Бабушници 9 особа.  На тестирање је са подручја округа данас послато 44 узорка.

Како у свом саопштењу наводи ЗЗЈЗ у Пироту, процењује се да је број заражених у округу већи седам до десет пута, од лабораторијски потврђених случајева.  Од почетка епидемије, у округу је  лабораторијски  потврђена зараза у 1183 случаја, док је 35 особа преминуло.

У кућној или болничкој изолацији тренутно је 1350 особа. Данас је изолација наложена за 232 особе, а укинута за 134 код којих су потврђени контакти. Забележен је и рекордан број  од 318 прегледа у пиротској ковид амбуланти.  У пиротској Општој болници која је прешла у ковид систем са 217 постеља, тренутно се лечи 38 пацијената, од којих је 26 из Пирота, 6 из Димитровграда, 3 из Беле Паланке и исто толико из Бабушнице. Лекари Центра за контролу и превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ, процењују да је  епидемиолошка ситуација у Димитрограду, Бабушници и Белој Паланци варедна, док је на подручју градаПирота  ванредна са тенденцијом погоршања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)