ЕПИДЕМИЈА КОВИДА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: За викенд преминуле четири особе

В.Ћ.

30. 11. 2020. у 18:09

НА грудном одељењу пиротске Опште болнице, која са 200 постеља улази у ковид систем, током викенда преминуле су 4 особе, а укупно се лечи 25 особа са пнеумонијама. Према последњим резултатима, ковид је потврђен код 78 особа са подручја округа, а на тестирање је у надлежну лабораторију послато још 75 узорака-саопштио је пиротски ЗЗЈЗ.

ЕПИДЕМИЈА КОВИДА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: За викенд преминуле четири особе

Фото: В.Ћ.

Како наводе у овој здравственој установи од почетка епидемије на подручју округа регситровано је и лабораторијски потврђено 1084 заражених особа, а 35 је преминуло услед последица изазваних ковидом 19. У изолацији су тренутно 1252 особе.

Данас је изолација наложена у 140 случајева, а укинута за 124 особе код којих су потврђени контакти. Из дана у дан се повећава и број прегледа у ковид амбулантама у свим местима Пиротског округа.

Епидемиолошка ситуација у Димитровграду, Белој Паланци и Бабушници је ванредна, а у Пироту ванредна са тенденцијокм погоршања-кажу стручњаци Центра за превенцију и контролу болести пиротског ЗЗЈЗ и очекују да се у наредних десетак дана повећа број оболелих. Зато је неопходно да се сви придржавају наложених мера превенције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)