ДЕО ЧАЧАНСКИХ ОСНОВАЦА ПРЕЛАЗИ НА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Ђаци три школе уче од куће, учитељи подељени

В. Илић

30. 11. 2020. у 16:12

ДЕО ЧАЧАНСКИХ ОСНОВАЦА ПРЕЛАЗИ НА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Ђаци три школе уче од куће, учитељи подељени

Фото: В. Илић

УЧЕНИЦИ нижих разреда (од првог до четвртог) у једној основној школи – „Филип Филиповић“, као и два одељења у ОШ „Танаско Рајић“ и део њих у ОШ „Др Драгиша Мишовић“ јуче нису имали наставу у својим учионицама, већ су, пошто је у недељу њиховим родитељима прослеђено саопштење од учитеља, прешли на онлајн наставу, баш као и старији основци и средњошколци.

Ове податке саопштила нам је Слађана Парезановић, начелница Школске управе у Чачку, која је додала да су све остале школе, и поред позива Синдиката образовања Чачка да то не чине, ипак, организовале наставу у учионицама за нижа одељења, а у складу са Уредбом Владе Србије.

Она је додала да ће о свим даљим корацима, па и о евентуалним последицама које би могли да сносе учитељи који су прешли на онлајн наставу, одлучивати републичка просветна инспекција.

Иначе, родитељи млађих основаца у Чачку су, како су нам поједини рекли, „у хаосу“, и то због опречних информација које до њих стижу, а које се тичу даљег тока наставе њихове деце.

Једни причају да наставе нема, други да ће је бити. И ми и деца смо слуђени. Ево, данас једно одељење иде у школу, друго не иде, и то у истој школи. Ово је катастрофа шта се ради, и то је само још један у низу стресова које преживљавамо у ово лудо време – рекла нам је Чачанка Јована Ристић, мајка основца.

Актив учитеља ОШ „Филип Филиповић“ који је одлучио да у овој школи не буде наставе, проследио је саопштење родитељима у којима се наводи да је „дошао тренутак када лекција живота има предност над лекцијом наставног садржаја“.

- Како је све већи број оболеле деце, нас учитеља, помоћног и техничког особља школе, нисмо више у ситуацији да одговоримо свом задатку. Овога пута, над науком има предност живот – стоји у обраћању ових учитеља родитељима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)