ЈОШ 19 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемија у Рудничко-таковском крају

М. Б.

30. 11. 2020. у 14:25

ЈОШ 19 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Фото: М.Б.

ЈОШ 19 особа у Рудничко-таковском крају су потврђено позитивне на ковид-19, према досадашњим резултатима тестирања.

За две од три особе, преминуле на ковид одељењима милановачке Опште болнице током минула 24 часа, о чему смо данас претходно известили, поуздано је као узрок смрти утврђен корона вирус.

Са поменутих 19, укупан број заражених у такозваном „трећем пику“ епидемије овде тренутно износи 456.

- Од тог броја, 128 је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Од 40 хоспитализованих пацијената из овог краја, њих 30 се лечи у нашој Општој болници, десет  у другим здравственим установама, сви остали су у кућној изолацији, под надзором лекарских екипа нашег Дома здравља. У Ковид амбуланти јуче (29. новембар) обављено је 186 прегледа, урађено 13 серолошких тестова, 23 антигенска, узето 11 назофарингеалних брисева – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља.

Испред те установе, од данас је у функцији и контејнер у ком је инсталирана још једна ковид-ординација, ради смањења гужви оболелих и сумњивих на корона вирус.

Статистику епидемије у овом крају пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 680, уз 26 смртних исхода.                                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)