ЗАДУЖБИНА СТЕФАНА ДЕЧАНСКОГ УПУТИЛА АПЕЛ: Потребна помоћ за иконописање храма у Врању

Ј.С.

30. 11. 2020. у 09:58

ЗАДУЖБИНА СТЕФАНА ДЕЧАНСКОГ УПУТИЛА АПЕЛ: Потребна помоћ за иконописање храма у Врању

Фото: Ј.С.

МАНАСТИР Светог Николе започиње припреме за иконописање унутрашњости храма, па је из ове светиње са југа Србије стигао апел за помоћ.

Цена за иконопис износи 100 евра по метру квадратном. Управа манастира позвала је све заинтересоване  вернике који желе да помогну осликавању, како из Пчињског округа, Србије, тако и из дијаспоре, да се јаве економу манастира протонамеснику Ведрану Костићу или новац могу уплатити на наменске рачуне манастира: 200-3174990101008-93, са назнаком за фрескопис манастира или посебан девизни рачун са истом назнаком: РС35200317499010100311.

Фото: Ј.С.

Манастир Светог Николе

- Свесни смо чињенице да је економска ситуација веома тешка, али се уздамо у помоћ Мајке Божије и њене Тројеручне иконе, која се налази у манастиру, да ћемо заједничким снагама и молитвама успети прикупити средства за осликавање храма. Имена приложника иконописа трајно ће бити исписана у храму, а заједничким молитвама и молитвама Мајке Божије и у књигу Вечнога Живота – каже протонамесник Ведран Костић.

Фото: Ј.С.

Манастир Светог Николе

Манастир Светог Николе потиче из 13. века, а његово зидање наложио је краљ Стефан Дечански, а касније је Цар Стефан Душан манастир приложио, као метох, манастиру Хиландару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)