КОВИД И У ДОМУ ЗА СТАРЕ: Епидемија короне на подручју Пиротског округа изузетно неповољна

В.Ћ.

29. 11. 2020. у 13:10

КОВИД И У ДОМУ ЗА СТАРЕ: Епидемија короне на подручју Пиротског округа изузетно неповољна

Фото: В.Ћ.

ПРЕМА последњим резултатима тестирања, са подручја Пиротског округа ковидом је заражено још 57 особа, а на тестирање у надлежну лабораторију нишког ИЗЈЗ послато је још 43 бриса.

Како наводи пиротски ЗЗЈЗ, тачније Центар за контролу и превенцију болести, највећи бропј новозаражених је из Пирота и Димитровграда, затим из Беле Паланке и Бабушнбице.

У зависности од клиничке слике, наложена је мера кућне или болничке изолације за 1236 особа. Мера изолације јуче је наложена за 147 особа, док је за 36 којима су потврђени контакти укинута.

Из дана у дан се повећава  број прегледа у ковид амбулантама. На грудном одељењу пиротске Опште болнице, тренутно је 13 пацијената са пнеумонијама, док је у КЦ Ниш са подручја пиротског округе тренутно 27 пацијената. Епидемиолошка ситуација у Димитровграду, Бабушници и Белој Паланци је ванредна, а у Пироту изразито неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну-саопштавају у пиротском ЗЗЈЗ.  

У димитровградском Дому за старе особе, који је једина установа тог типа у целом округу тестирано је 88 особа, међу којима је 24 позитивно. Како сазнајемо, због све већег броја оболелих у округу, пиротска Општа болница се спрема да уђе у ковид систем.                                              

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)